Vlaanderen herdenkt de Eerste Wereldoorlog

Minister Tommelein woont 13de Flanders Remembers concert bij

tommelein%20krans1_1_cr16-9.jpg

Concert Flanders Remembers London
Concert Flanders Remembers London

Op 9 november woonde Vice-Minister-president Bart Tommelein het Flanders Remembers Concert bij in Londen. Voor de 13de keer organiseerde de Algemene Afvaardiging dit concert als eerbetoon aan het Britse volk voor het opvangen van de vele Belgische vluchtelingen tijdens de eerste Wereldoorlog en aan de Commonwealth soldaten die het leven lieten in de Vlaamse velden.

In zijn toespraak had Minister Tommelein het over de huidige oorlogsvluchtelingen en over de zware prijs die velen betaalden voor onze vrijheid vandaag en morgen. “We should never forget they sacrificed their today for our tomorrow.”

Ook kwam hij terug op de viering van de 360ste verjaardag van de Grenadiers Guards in Brugge deze zomer. Dit befaamde regiment, waarvan de Band of Grenadiers Guards het concert verzorgde, werd opgericht in Brugge en vocht mee in vele veldslagen op Vlaamse bodem.

Na het concert volgde de kransneerlegging in de Flanders Fields Memorial Garden en werd “The Last Post” geblazen door de Last Post Association van Ieper.

Meer nieuws