Vlaanderen herdenkt de Eerste Wereldoorlog

Lancering van het Curriculum ‘The Volunteers: Americans join World War One, 1914-1919’

Op woensdag 2 maart 2016 werd in Flanders House in New York City het nieuwe curriculum ‘The Volunteers: Americans join World War One, 1914-1919’ gelanceerd. Met de steun van de Algemeen Afvaardiging van de Vlaamse Regering in New York (AAVR NY) ontwikkelde AFS intercultural Programs een Secondary School Educational Curriculum, een lessencurriculum voor middelbare scholieren over Wereldoorlog I en meer bepaald de Amerikaanse instpanningen in de oorlog.

Je kan het Engelstalige curruculum raadplagen op de website http://thevolunteers.afs.org/

De geschiedenis van AFS is nauw verbonden met Wereldoorlog I. Kort na het uitbreken van de Groote Oorlog, bood een groep van 15 Amerikanen zich vrijwillig aan als ambulanciers voor het American Hospital in Parijs. Op deze manier hielpen zij de geallieerde troepen. Deze vrijwilligers noemden hun medische, mobiele eenheid ‘American Field Service’. Naar het einde van de oorlog toe was AFS uitgegroeid tot een groep met meer dan 2.500 vrijwillige ambulanciers (waaronder Walt Disney en Ernest Hemmingway).

Het onderwijsmateriaal gebruikt worden ter ondersteuning van de in Europa en de Verenigde Staten rondreizende tentoonstelling “The Volunteers: Americans join World War I, 1914-1919”

The Volunteers
The Volunteers

Meer nieuws