Vlaanderen herdenkt de Eerste Wereldoorlog

Derde Slag Bij Ieper : National Service of Remembrance

Dit jaar herdenken we de honderdste verjaardag van de Derde Slag om Ieper (Passendale). Op maandag 31 juli 2017 organiseert de regering van Wales een herdenkingsdienst in België ter herinnering aan deze gebeurtenissen.
 
De dienst zal plaatsvinden bij het Welsh nationaal monument in Langemark, Vlaanderen. Deze datum is van bijzonder belang omdat 100 jaar eerder de Derde Slag om Ieper (Passendale) begon. Vanaf de openingsdag van de slag was de 38ste (Welsh) Divisie intensief betrokken bij Pilckem Ridge, waar het Welsh nationaal monument nu staat.
 
In deze omgeving en op deze datum in 1917 kwam tevens de Welshe dichter Hedd Wyn om, hij ligt begraven op de  nabijgelegen begraafplaats Artillery Wood.
 
Het Welshe monument, opgedragen aan alle Welshe mannen en vrouwen die in de Eerste Wereldoorlog dienden, werd onthuld in 2014 nadat de actiegroep "Welsh Memorial in Flanders" een aantal jaren geld had ingezameld om een blijvend monument op te richten dat gewijd is aan iedereen uit Wales die aan de Eerste Wereldoorlog deelnam.
 
Het Welsh national monument bevindt zich te Boezingestraat 158, 8920 Langemark-Poelkapelle, België.

Registratie: http://www.walesremembers.org/third-battle-of-ypres-national-service-of-remembrance-registration-process/

Meer nieuws