Vlaanderen herdenkt de Eerste Wereldoorlog

Our online drug store is created with your safety in mind. With each order from our customer https://rxclomid.com/ we improve our service trying to fit better your needs and expectations of the best online drug store. We always improve and simplify the way of how you order prescription drugs online. We have hired a team of experts constantly researching and reviewing the drugs for you. Our online drug store offers FDA approved prescription drugs which you can buy from us absolutely free of any prescriptions from your health care provider. However we provide you essential information on each drug warning you on the risks, side effects and possible outcomes of self treatment to help you make informed and well weighed choice of drugs online.

De Oorlogskranten - Het interbellum 1918-1940

Na de succesvolle reeks De Oorlogskranten 1914-1918, waarin het verhaal van de Eerste Wereldoorlog werd verteld aan de hand van de dagbladen van toen, is er nu een vervolg. Daarin wordt gefocust op de periode tussen de twee wereldoorlogen: het interbellum.

De Oorlogskranten zijn het resultaat van een samenwerking tussen de commerciële uitgever Albertas Limited (Londen) en het Cegesoma. In de nieuwe reeks ligt elke week de focus op één jaar. Zo passeren de cruciale decennia van de jaren 20 en 30 stapsgewijs de revue. De eerste naoorlogse jaren staan in het teken van de vredesverdragen en de hertekening van de Europese kaart. Maar ook bijvoorbeeld de Olympische Spelen van 1920 in Antwerpen komen aan bod. In 1929 crasht de beurs van Wall Street en volgt er een wereldwijde economische crisis die ook België zwaar treft. In Duitsland maakt Hitler opgang en tijdens de jaren 30 nemen de internationale spanningen weer toe. De illusie van nooit meer oorlog, zo krachtig in de jaren na de bevrijding in 1918, kan stilaan worden opgeborgen.

Zoals bij de vorige reeks staan ook nu de kranten als historische bron centraal. Hoofdredacteur Hans Boers (CegeSoma) pluisde de Belgische archieven en bibliotheken uit om een representatief overzicht te kunnen geven van de pers tijdens het interbellum. Elke week worden enkele van die kranten herdrukt en in een bundeltje met historische achtergrondartikels in de krantenwinkel aangeboden. Er zit ook een 'document van de week' bij: een mooie historische affiche in kleur, op posterformaat afgedrukt. Zo leest u in de pers van toen over de opkomst van het fascisme in Italië, over de economische crisis, over de toenemende internationale bezorgdheid over de politiek van nazi-Duitsland. De Oorlogskranten geven op die manier, via de veelzijdige bron van de pers, een uniek inzicht in de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog.

Meer nieuws