La Flandre commémore la Première Guerre mondiale.

ComingWorldRememberMe wint Britse prijs in Londen

The British Guild of Travel Writers, de grootste organisatie voor iedereen die zich in het Verenigd Koninkrijk professioneel bezighoudt met reisjournalistiek, verkoos vanavond ComingWorldRememberMe tot meest waardevolle cultuurtoeristische project in Europa.

Eind september kwam het nieuws dat CWRM samen met Cité du Vin (Frankrijk) en Chaplin’s World (Zwitserland) genomineerd werden voor deze award. Een opsteker voor het team van vzw Kunst, dat eerder dit jaar nog te horen kreeg dat ze vanaf 2017 niet langer structureel erkend worden binnen het Kunstendecreet. Vzw Kunst organiseert ComingWorldRememeberMe samen met kunstenaar Koen Vanmechelen in opdracht van de provincie West-Vlaanderen en dit in het kader van het artistiek herdenkingsprogramma GoneWest.

Tijdens de stijlvolle prijsuitreiking in hotel The Savoy in Londen mocht vzw Kunst vanavond de prijs in ontvangst nemen. Het gala-diner werd naar jaarlijkse gewoonte bijgewoond door vertegenwoordigers uit verschillende sectoren van de reisindustrie die in Londen verblijven ter gelegenheid van de World Travel Market die vandaag start. Deze beurs is wereldwijd een van de grootste beurzen in de reisindustrie.

Volgens Jan Moeyaert, intendant van vzw Kunst en bezieler van CWRM, getuigt de award van een internationale blijk van waardering voor de visie en missie van ComingWorldRememberMe. Met herdenken, verbinden, helpen en reflecteren als vier hoofddoelstellingen wil ComingWorldRememberMe haar deelnemers doen stilstaan bij de verbondenheid van het verleden, het heden en de toekomst. De kracht van ComingWorldRememberMe zit in de verbondenheid. “Maar we dragen de prijs toch in de eerste plaats graag op aan de duizenden mensen die sinds de start van het project al peter of meter werden van ComingWorldRememberMe. Enkel dankzij het engagement van al die deelnemers, dankzij de steun van enkele trouwe partners (met speciale dank aan logistieke partner Wienerberger) en dankzij het enthousiasme van het vaste team en de betrokken vrijwilligers staat de teller ondertussen op 246.000 beeldjes.” aldus Jan Moeyaert.

Wie graag nog een beeldje maakt voor de land art installatie kan nog deelnemen tot en met maart 2018.

Meer info via www.cwrm.be.

Plus de nouvelles