La Flandre commémore la Première Guerre mondiale.

Minister Gatz viert samen met NRW vice-minister-president Löhrmann Vlaamse feestdag

site_1_cr16-9.jpg

Vredeshymne_Düsseldorf
Vredeshymne_Düsseldorf

Minister van cultuur Sven Gatz woonde samen met de vice-minister-president van Noordrijn-Westfalen, Sylvia Löhrmann, op 30 juni de uitvoering van Distortion, a Hymne to Liberty, een muzikaal werk van topcomponisten Dirk Brossé, Jef Neve en Federik Sioen, bij in Düsseldorf. De verschillende Vlaamse afgevaardigden in Duitsland organiseerden samen dit concert ter gelegenheid van de Vlaamse Feestdag en de 25ste verjaardag van de samenwerking Vlaanderen – Noordrijn-Westfalen. Ze kregen hiervoor de steun van het Projectsecretariaat 100 jaar Groote Oorlog en KBC Bank NV Niederlassung Deutschland.

Voor de Vlaamse Regering is Noordrijn-Westfalen een topprioriteit. De Duitse deelstaat is een economische topregio en goed voor een derde van de Vlaamse export naar Duitsland. Ook de politieke en culturele banden met Vlaanderen zijn zeer sterk. Reden genoeg om in de hoofdstad Düsseldorf de Vlaamse feestdag te vieren.

“Distortion”, of de vredeshymne, is een uniek muzikaal werk, gecomponeerd door dirigent Dirk Brossé, jazzpianist Jef Neve en singer-songwriter Frederik Sioen, op vraag van de Vlaamse Regering.

Minister Gatz: “Drie erg verscheiden Vlaamse componisten werkten samen aan een compositie ter herdenking van Wereldoorlog I. Jef Neve, Frederik Sioen en Dirk Brossé, drie artiesten van wereldniveau, gaven binnen een unieke mozaïek van emoties elk hun persoonlijke invulling aan de thema’s oorlog, vrede en vrijheid. Het is een muziekstuk waarmee we echt kunnen uitpakken, en de opvoering ervan in Duitsland is ook hoogst symbolisch.”

Plus de nouvelles