Flanders commemorates the First World War

Minister-president Bourgeois bezoekt Zonnebeke Church Dug-out

Zonnebeke Church Dugout

Minister-president Bourgeois heeft in primeur een bezoek gebracht aan de drooggelegde Zonnebeke Church Dug-out. In het kader van de tijdelijke opening van deze unieke ondergrondse WO I constructie nabij de kerk van Zonnebeke, hebben de gemeente Zonnebeke en het Memorial Museum Passchendaele 1917 met de steun van de Vlaamse Overheid de afgelopen maanden hard gewerkt om de dug-out toegankelijk te maken. Speciaal voor dit herdenkingsjaar gaat de dug-out tijdelijk open voor het grote publiek tussen 31 juli en 10 november 2017.

De Dug-out is een ondergrondse soldatenverblijfplaats uit WO I, gelegen op 5 meter diepte, deels onder de kerk van Zonnebeke. Deze unieke constructie werd gebouwd door Britse, Australische en Canadese troepen in 1917, tijdens de slag van Passendale. Het ondergrondse complex is een van de best bewaarde dug-outs in de regio doordat het werd gebouwd onder de fundamenten van de voormalige kerk. De constructie bestaat uit een hoofdgalerij van bijna 29 meter lang, zijgangen, 5 kamers en 2 toegangstrappen. De oorspronkelijke uitgang wordt vervangen door een nieuwe uitgang waardoor de bezoekers door de volledige hoofdgellarij kunnen wandelen.

Na 10 november sluit de Dug-out en wordt deze terug onder water gezet. Omdat bezoek dan niet meer mogelijk is, werd een 3D filmpje gemaakt zodat een virtuele rondleiding in de dug-out mogelijk blijft.

Meer informatie: Memorial Museum Passchendaele

More news