Vlaanderen herdenkt de Eerste Wereldoorlog

Deel uw boodschap of vraag

Heb je in het kader van de herdenking van WO I plannen voor een herdenkingsceremonie, tentoonstelling, concert, colloquium, lezing, boek, film of wat dan ook?

Legt je initiatief de link met geschiedenis, getuigenissen, architectuur, erfgoed, literatuur, muziek, sport of andere topics? Of heb je een vraag voor andere geïnteresseerden in de Groote Oorlog?

Laat je stem horen op het onlineplatform.

 

Je moet aangemeld zijn om een thread te starten

Recente berichten

Het Lange Max Museum werd in september 2016 op TripAdvisor uitgeroepen tot 3de beste museum van België in de Travellers' Choice awards 2016. TripAdvisor is de grootste website ter wereld voor reisadvies.

Airport Community EBKT brengt bij Stichting Kunstboek een jubelboek uit over 100 Jaar vliegveld Kortrijk-Wevelgem 1917-2017.

Op vrijdag 16 september 2016 vindt er in het Nederlandse Gouda een bijzondere gebeurtenis plaats.

Op 3 mei 2015 zal het 100 jaar geleden zijn dat John McCrae 'In Flanders Fields' schreef. Daarom zal de community van @TwLetteratura op die dag het gedicht lezen en "herschrijven" (samenvatten, bespreken...) op Twitter.

In het boek 'Van pest, oorlog en hongersnood, verlos ons Heer', schrijft hoofdonderwijzer Karel Thiels over de gebeurtenissen die zich in Lummen en verre omgeving afspelen.

Op 22 april 2015 is het precies 100 jaar geleden dat in Ieper de eerste gasaanval plaatsvond.

Net na de Eerste Wereldoorlog namen we ons voor dat een dergelijk bloedvergieten nooit meer mocht gebeuren. Vergeefs, want vandaag wordt er nog steeds oorlog gevoerd en vele mensen worden daardoor dagelijks getroffen.

Onlangs hoorde ik iets over de laatste van de Martelaarsteden waar de baldadigheden zouden gebeurt zijn op 19 oktober 1914. Het was denk ik in West-Vlaanderen.
Ik kan me echter de naam van de gemeente of stad niet meer herinneren.

Vanavond in het teken van de Eerste Wereldoorlog: vredesconcert met a capella groep 'Les Voix Perdues' - Kerk - Rupelmonde om 19.30 u.

Vanavond in het teken van de Eerste Wereldoorlog: vredesconcert met a capella groep 'Les Voix Perdues' - Kerk - Rupelmonde om 19.30 u.