Flandern gedenkt den Ersten Weltkrieg.

15de Flanders Remembers Concert in St Paul's Cathedral

Op 8 november organiseerde Algemene Afvaardiging voor de vijftiende keer het “Flanders Remembers” concert. Voor deze bijzondere editie, 100 jaar na de wapenstilstand van Wereldoorlog I, werd een unieke locatie gekozen, de St Paul’s Cathedral in Londen, en verwelkomde minister-president Geert Bourgeois ongeveer 2000 gasten.

Onder meer de ambassadeurs van de EU en de Commonwealth, Britse parlementairen, de Lord Mayors van Londen en Westminster en dignitarissen van de Queen waren aanwezig.

Maar de voornaamste gasten waren de veteranen en organisaties waarmee Vlaanderen de afgelopen vier jaar een zeer succesvolle samenwerking op touw heeft gezet. “Vlaanderen heeft intens samengewerkt met de Britse partners om op een waardige en betekenisvolle wijze honderd jaar “Groote Oorlog” en de vredesgedachte onder de aandacht te brengen. Deze samenwerking tussen Vlaanderen en het Verenigd Koninkrijk zet zich ook voort met dit concert dankzij een unieke samenwerking tussen Britse en Vlaamse artiesten onder leiding van dirigent Dirk Brossé” zei minister-president Bourgeois.

“Herdenkingen zoals vandaag herinneren ons aan de offers, maar ook aan de solidariteit van de soldaten die streden en sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog. De Vlaamse regering blijft inspanningen leveren om deze herdenking en de hoop op een duurzame vrede ook na 2018 door te geven aan de generaties die na ons komen. Honderd jaar wapenstilstand zet naast de vredesgedachte ten slotte ook Vlaanderen op de kaart als internationale topbestemming voor vredestoeristen”, besluit Bourgeois.

Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in het Verenigd Koninkrijk

Years of experience, necessary licenses, and appreciation of previous customers are the factors that contribute to the effectiveness and increase of the Canadian http://onlinerxcanada.com/pharmacy demand on the market. Surely, apart from dependable platforms, there are multiple fake companies that seed doubts into the customers’ minds

weitere Nachrichten