Flandern gedenkt den Ersten Weltkrieg.

11 november 2018: Dag van de vredesboom

dag van de vredesboom_cr16-9.jpg

Dag van de Vredesboom
Dag van de Vredesboom

Op 11 november 2018 sluit het Agentschap voor Natuur en Bos aan op een eeuwenoude traditie om bij een belangrijke gebeurtenis een vredesboom aan te planten. Tijdens deze herdenkingsdag van het einde van de Eerste wereldoorlog, doen we dat in onze zeven WOI-kerndomeinen: Galgenbossen, Polygoonbos, Koppenbergbos, Mastenbos, Drie fonteinen, Houtembos en Mechelse heide.

We nodigen alle Vlaamse steden en gemeenten uit om mee te stappen in dit project en ook een vredesboom aan te planten op 11 november 2018. Elke gemeente die meedoet, ontvangt van ons een vredesboom.

Na overleg met het Agentschap Onroerend Erfgoed koos men voor de winterlinde en de zomereik. Deze boomsoorten worden sinds lang als vredes- of getuigenboom aangeplant. Ze worden heel oud en hebben een hoog herstellingsvermogen. Met die keuze leggen we ook een symbolische link naar het belang van de natuur in tijden van oorlog, hoe die natuur zelf de oorlog overleeft en zelfs nieuwe kansen biedt. Indien u interesse hebt, graag melden via dominique.canniere@vlaanderen.be.

weitere Nachrichten