Flandern gedenkt den Ersten Weltkrieg.

Nazaten herdenken gesneuvelde soldaten in nieuw Vredesbos

Rechtstreekse nazaten van gesneuvelde soldaten hebben op 12 oktober hulde gebracht aan hun overleden familieleden in het Vredesbos in Zonnebeke. Ze deden dat door een herdenkingsplaatje aan te brengen op een van de 523 bomen. Andere gesneuvelden werden geëerd door Nieuw-Zeelanders en andere geïnteresseerden die zich daarvoor hadden geregistreerd bij het Memorial Museum Passchendaele. In totaal zakten meer dan 140 mensen af naar het Vredesbos.

Het ingetogen symbolische moment vond plaats na de opening van de Nieuw-Zeelandse Memorial Garden in het Passchendaele Memorial Park in Zonnebeke. Het maakte deel uit van een dag vol herdenkingsmomenten.

Het Vredebos werd eerder dit jaar aangeplant door het Agentschap voor Natuur en Bos, op de plaats waar de Derde Slag om Ieper zich 100 jaar terug in alle hevigheid voltrok: Polygon Wood. Het Vredesbos telt 523 bomen. Elke boom brengt hulde aan een geïdentificeerde gesneuvelde soldaat, die vandaag begraven ligt op een van de twee kerkhoven in en om Polygon Wood. Centraal in het Vredesbos herdenkt een kunstwerk de vele duizenden, niet geïdentificeerde gesneuvelden.

Het Vredesbos Polygon Wood is een initiatief van het Agentschap voor Natuur en Bos, het Memorial Museum Passchendaele 1917, de gemeente Zonnebeke en het Departement Buitenlandse Zaken.

Voor meer info: https://www.natuurenbos.be/vredesbos

Vredesbos

weitere Nachrichten