Vlaanderen herdenkt de Eerste Wereldoorlog

Natuurgebied of park

5 resultaten gevonden

Je zocht op: Natuurgebied of park delete filter

Plantdag Vredesbos

Reacties 0
Plantdag Vredesbos

Met het Vredesbos-project wordt in 2017, 100 jaar na de Slag om Passendale, een boom geplant voor elke gesneuvelde militair met een gekend graf op de twee Britse begraafplaatsen van het Polygoonbos. Centraalin het nieuwe bos komt een monument voor alle vermiste militairen. Familieleden van slachtoffers kunnen zich engageren om een boom te planten in het bos.

Zonnebeke, Polygoonbos
van 12/10/17 tot 11/11/17

Pool of Peace

Reacties 0
Pool of Peace

De krater ontstond door de ontploffing van dieptemijnen tijdens de Mijnenslag van 1917. Wat overblijft, is een 12 meter diepe vijver. De site “Pool of Peace” is een vredevol stukje natuur in het glooiende landschap van Heuvelland. Naar aanloop van 100 jaar Groote Oorlog voert een wandellus van de Pool of Peace naar de nabijgelegen begraafplaatsen Lone Tree Cemetery en Spanbroekmolen Cemetery.

Wijtschate, Spanbroekmolenkrater / Pool of Peace
Altijd open

Hill 60

Reacties 0
Hill 60

Hill 60 is een authentiek gebied uit de Eerste Wereldoorlog. De kunstmatige heuvel uit 1850 lag op zo’n 60 meter hoogte, vandaar de naam Hill 60. In de periode ’14-’18 werd hier hevig gevochten tussen de Duitsers en de Geallieerden. Beide partijen groeven vanaf 1915 tunnels onder de heuvel waarin mijnen tot ontploffing werden gebracht...

Ieper, Hill 60
Altijd open

Mijnkrater Sint-Elooi

Reacties 0
Mijnkrater Sint-Elooi

Het gehucht Sint-Elooi, ten zuiden van Ieper, was het meest vooruitgeschoven punt van de Duitse frontlinie rond Ieper en werd dan ook fel bevochten. Zowel Britten als Duitsers brachten hier tijdens de oorlog heel wat dieptemijnen tot ontploffing. Deze mijnkrater is het gevolg van de grootste ontplofte dieptemijn tijdens de Mijnenslag van 1917. Vlak bij de krater is nog een Britse bunker te zien.

Voormezele, Mijnkrater Sint-Elooi
Altijd open

Site Drie Grachten

Reacties 0
Site Drie Grachten

Een naamsteen markeert in Merkem de site Drie Grachten. Hier zijn geen blijvende restanten van WO I aanwezig, maar in 1914-1918 stond op deze plek een belangrijke voorpost. In november 1914 vochten Franse Zouaven en Duitse soldaten om deze plaats. De Duitse aanval mislukte dankzij de kreet van een gevangengenomen Zouaaf: “Tirez donc au nom de Dieu, ce sont les Boches!”

Merkem, Drie Grachten
Altijd open

1-5 van 5 resultaten