Vlaanderen herdenkt de Eerste Wereldoorlog

Our online drug store is created with your safety in mind. With each order from our customer https://rxclomid.com/ we improve our service trying to fit better your needs and expectations of the best online drug store. We always improve and simplify the way of how you order prescription drugs online. We have hired a team of experts constantly researching and reviewing the drugs for you. Our online drug store offers FDA approved prescription drugs which you can buy from us absolutely free of any prescriptions from your health care provider. However we provide you essential information on each drug warning you on the risks, side effects and possible outcomes of self treatment to help you make informed and well weighed choice of drugs online.

Wandeling 'Wijgmaal... aan de Dijle'

No thumbnail available

Er wordt wel eens gezegd: ‘Wijgmaal, dat is Remy. Remy, dat is Wijgmaal!’ En dat is niet eens ver van de waarheid. Wijgmaal groeide als dorp immers nadat Edouard Remy er in 1855 een oude watermolen langs de Dijle opkocht en er een stijfselfabriek oprichtte. Tijdens deze wandeling lopen we langs de huidige fabriek en langs de nieuwe bedrijven die op de site hun thuisbasis oprichtten. Langs de ... Lees meer

Er wordt wel eens gezegd: ‘Wijgmaal, dat is Remy. Remy, dat is Wijgmaal!’ En dat is niet eens ver van de waarheid. Wijgmaal groeide als dorp immers nadat Edouard Remy er in 1855 een oude watermolen langs de Dijle opkocht en er een stijfselfabriek oprichtte.
Tijdens deze wandeling lopen we langs de huidige fabriek en langs de nieuwe bedrijven die op de site hun thuisbasis oprichtten. Langs de verschillende straten treffen we arbeiderswoningen, burgerhuizen én villa’s die voor de personeels­leden van de fabriek werden opgericht. Zelfs de kerk en de pastorie werden door de fabriek betaald. We lopen eveneens langs het ‘oud kerkhof’ waar 67 soldaten van de Groote Oorlog begraven liggen, langs de ‘jongensschool’ en de ‘nonnekesschool’, voorbij het nieuwe Woon- en zorgcentrum Wijgmaalbroek enz.
De wandeling (2,5 à 3 km) start aan de sportzaal Ymeria in de Pastoor Bellonstraat. We vertrekken om 14.30 uur stipt. Er is parkeergelegenheid, maar probeer zoveel mogelijk te carpoolen of om met de fiets of te voet te komen. Om 16.30 uur wordt er bij een glaasje water afgesloten aan de Kido-club in de Baron Descampslaan.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Sportcomplex Ymeria
Pastoor Bellonstraat 29
3018 Wijgmaal (Leuven)
zaterdag 4 mei 2019 van 14:30 tot 16:30
Christelijke Mutualiteit
gratis
leuven@cm.be

Reacties

Reageer