Vlaanderen herdenkt de Eerste Wereldoorlog

Our online drug store is created with your safety in mind. With each order from our customer https://rxclomid.com/ we improve our service trying to fit better your needs and expectations of the best online drug store. We always improve and simplify the way of how you order prescription drugs online. We have hired a team of experts constantly researching and reviewing the drugs for you. Our online drug store offers FDA approved prescription drugs which you can buy from us absolutely free of any prescriptions from your health care provider. However we provide you essential information on each drug warning you on the risks, side effects and possible outcomes of self treatment to help you make informed and well weighed choice of drugs online.
Another reason is a recurrent infection that you suffer from for a long period so that you know for sure that a specific onlinerxantibiotics.com antibiotic will work for you. This refers to urinary tract infections and other types of diseases. If you have been diagnosed with a chronic infectious condition, you will know which drug worked for you the last time you treated your disease. As such, you can easily purchase the same drug online for the future. Most people will most likely agree that going back to the doctor for another prescription is stressful and tiresome. Besides, it may be expensive and time-consuming. Instead, you can easily avoid such waste of time and money if you know where to buy the right antibiotic online;

Vroeger was alles anders

18 +

No thumbnail available

een reis naar het verleden, de spreker neemt ons mee naar het dagelijkse leven eind de jaren vijftig in Belgie Sinds Expo 58 is het dagelijks leven in Belgie spectaculair veranderd. Zo werden woningen comfortabeler, was er de doorbraak van de auto en werd het eten veel internationaler en meer divers. Korneel De Rynck gaat in zijn lezing terug naar de jaren stillekes, vlak voor de ... Lees meer

een reis naar het verleden, de spreker neemt ons mee naar het dagelijkse leven eind de jaren vijftig in Belgie

Sinds Expo 58 is het dagelijks leven in Belgie spectaculair veranderd. Zo werden woningen comfortabeler, was er de doorbraak van de auto en werd het eten veel internationaler en meer divers. Korneel De Rynck gaat in zijn lezing terug naar de jaren stillekes, vlak voor de welvaartsgroei, en stelt zich de vraag hoe het leven er toen uitzag. Hoe ging het er in België aan toe aan het einde van de jaren vijftig?
Alle aspecten van het dagelijks leven komen aan bod : over eten en wonen, maar ook over communicatie en mobiliteit, over schepjes cichorei in de koffie, buurtcinema’s en stoffige kolenkachels, maar ook over telegrammen, bedevaarten naar Lourdes en toiletten buiten het huis. Op bepaalde zondagen ontstond er een file naar de kust. Dat was toen nieuw en ongewoon.Zo waren er bijvoorbeeld nog maar weinig rotondes en verkeerslichten in 1957. En van de huidige mobiliteitsproblemen was toen helemaal nog geen sprake. Een telefoon was er al wel. Maar telefoneren was niet goedkoop waardoor zeker niet elk gezin een vast toestel had.Hij speurde talloze archieven af, dook in tijdschriften en boeken en zocht statistieken bijeen.
Korneel De Rynck (°1986, Kortrijk) is historicus, schrijver én reiziger. Hij won de Vlaamse Scriptieprijs 2008 en debuteerde in 2011 met De tuin van Tito. Een reis langs de spoorlijn Belgrado-Sarajevo. Met dat boek won hij de Groene Waterman-publieksprijs en werd hij genomineerd voor de VPRO Bob Den Uyl Prijs voor het beste reisboek. In 2014 verscheen IJzeren oogst. Een reis door Europa en de Grote Oorlog. Zijn familie is afkomstig uit de Westhoek, zijn overgrootvader was soldaat aan de IJzer.Van 2004 tot 2008 volgde hij een opleiding in de Moderne Geschiedenis aan de KULAK/KU Leuven. Met een thesis over DDR-nostalgie in Oost-Duitsland kroonde hij zich tot winnaar van de Vlaamse Scriptieprijs 2008.Daarna werd De Rynck een ‘meester’ in de Vergelijkende en Internationale Politiek (KU Leuven). Hij verrichtte onderzoek in de Palestijnse Westelijke Jordaanoever en in Israël voor een nieuwe thesis, Us here, them there. Is er Apartheid in Israël en de Westbank?.
Het wordt beslist een boeiende namiddag, soms verrassend en ongetwijfeld héél herkenbaar voor mensen van onze generatie.

Ridefort Gemeenschapshuis
Sportstraat 2
8020 Ruddervoorde
donderdag 19 maart 2020om 14:30
Vlaamse Actieve Senioren (VL@S) Groot-Oostkamp
€ 5.0
luc.demeurisse@yucom.be
0486/303496
www.vlaamseactievesenioren.be

Reacties

Reageer