Vlaanderen herdenkt de Eerste Wereldoorlog

Our online drug store is created with your safety in mind. With each order from our customer https://rxclomid.com/ we improve our service trying to fit better your needs and expectations of the best online drug store. We always improve and simplify the way of how you order prescription drugs online. We have hired a team of experts constantly researching and reviewing the drugs for you. Our online drug store offers FDA approved prescription drugs which you can buy from us absolutely free of any prescriptions from your health care provider. However we provide you essential information on each drug warning you on the risks, side effects and possible outcomes of self treatment to help you make informed and well weighed choice of drugs online.

Tentoonstelling 'Vrouwen in de Groote Oorlog'

18 +

Tentoonstelling 'Vrouwen in de Groote Oorlog'

De tentoonstelling 'Vrouwen in de Groote Oorlog' werd opgezet door Linx+ en VIVA-SVV in 2014. Door het grote succes wordt ze nu, bij de herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog, opnieuw opgezet. Verhalen over de Eerste Wereldoorlog worden vaalk verteld vanuit het standpunt van mannen aan het front. dit terwijl ook vrouwen een belangrijke rol hadden en hun eigen stempel drukten op ... Lees meer

De tentoonstelling 'Vrouwen in de Groote Oorlog' werd opgezet door Linx+ en VIVA-SVV in 2014. Door het grote succes wordt ze nu, bij de herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog, opnieuw opgezet.

Verhalen over de Eerste Wereldoorlog worden vaalk verteld vanuit het standpunt van mannen aan het front. dit terwijl ook vrouwen een belangrijke rol hadden en hun eigen stempel drukten op het verloop van de Groote Oorlog. De tentoonstelling 'Vrouwen in de Groote Oorlog brengt verhalen van deze vrouwen in WOI samen. Ze loopt van vrijdag 15 juni tot zaterdag 14 juli in de bibliotheek van Aarschot.


 


Geschiedenis is nooit enkel een mannenverhaal


In 2018 herdenken we het einde van de Eerste Wereldoorlog.  Het is een gebeurtenis die in het collectieve geheugen gegrift staat en waarvan het belangrijk is dat iedereen zijn of haar verhaal kan vertellen. Vrouwen speelden een niet onbelangrijke rol in WOI.  Ze drukten hun eigen stempel op het verloop van de oorlog als moeder, verpleegster, spionne en prostituee.  De tentoonstelling wil hun rol zo uitgebreid mogelijk toelichten.


 


Een leeszaal vol verhalen


Van 15 juni tot 14 juli kan men in de leeszaal van de bibliotheek van Aarschot de verhalen van verschillende van deze vrouwen terugvinden.  De tentoonstelling biedt een thematisch overzicht via illustraties, gadgets en tekstuele toelichting.


 


Het bezoeken van de tentoonstelling is volledig gratis en mogelijk gedurende de openingsuren van de openbare bibliotheek van Aarschot.


 

Linx+ en VIVA-SVV
BIBLIOTHEEK
Elisabethlaan 103 A
3200 Aarschot
Van 15 juni 2018 tot 14 juli 2018
Het Gasthuis
gratis
www.hetgasthuis.be/nl/voorstelling/16...

Reacties

Reageer