Vlaanderen herdenkt de Eerste Wereldoorlog

Our online drug store is created with your safety in mind. With each order from our customer https://rxclomid.com/ we improve our service trying to fit better your needs and expectations of the best online drug store. We always improve and simplify the way of how you order prescription drugs online. We have hired a team of experts constantly researching and reviewing the drugs for you. Our online drug store offers FDA approved prescription drugs which you can buy from us absolutely free of any prescriptions from your health care provider. However we provide you essential information on each drug warning you on the risks, side effects and possible outcomes of self treatment to help you make informed and well weighed choice of drugs online.

Tentoonstelling: Heelkracht/Healing - Belgische verpleegsters tijdens de Eerste Wereldoorlog

Tentoonstelling: Heelkracht/Healing - Belgische verpleegsters tijdens de Eerste Wereldoorlog

De tentoonstelling HEELKRACHT / HEALING brengt voor het eerst het verhaal van de Belgische verpleegsters tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een van hen is gravin Maria van den Steen de Jehay. De gravin is in Poperinge de drijvende kracht achter het Elisabeth Hospitaal. Bij vriend en vijand staat ze bekend als de majoor van Poperinge. De hele oorlog lang ontfermen zij en haar verpleegsters zich ... Lees meer

De tentoonstelling HEELKRACHT / HEALING brengt voor het eerst het verhaal van de Belgische verpleegsters tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een van hen is gravin Maria van den Steen de Jehay. De gravin is in Poperinge de drijvende kracht achter het Elisabeth Hospitaal. Bij vriend en vijand staat ze bekend als de majoor van Poperinge. De hele oorlog lang ontfermen zij en haar verpleegsters zich over burgers en soldaten. Het devies: soms genezen, dikwijls verlichten, altijd troosten. Het is ook het leidmotief voor de vier hedendaagse kunstenaars die deze zomer in de gasthuiskapel resideren: Chantal Pollier (B), Ezra Veldhuis (Nl), Harlinde De Mol (B) en Eleanor Crook (UK). Vier vrouwen geven hun artistieke visie op de thema’s sterfelijkheid, lichamelijkheid, heelkracht en troost.

- het boek “Altijd troosten”, van Luc De Munck, uitgegeven door Amsterdam University Press.

- Heelkracht / Healing is ook een nieuwe ontdekkingsroute in de app Poperinge 14-18, gratis te downloaden via de app-stores.

Heelkracht / Healing is ook een monumentaal kunstwerk van Anno Dijkstra in het stadspark.

- Heelkracht / Healing is ook een onderdeel van Kunstenfestival Watou, het off-programma in Poperinge, met naast het werk van de vier gasthuiskapel-kunstenaars ook een fotografische blikvanger van Alex Vanhee, op een verrassende troostlocatie.

- Heelkracht / Healing is ook een verpleegstersrondleiding op Lijssenthoek. Te boeken via dienst toerisme.

- Heelkracht / Healing is ook een begeleide fietstocht, op 8 augustus. Te boeken via dienst toerisme.

- Heelkracht / Healing is ook een lezing, door dr. Leo van Bergen, op vrijdag 7 september, gevolgd door de film "Testament of Youth", in CC Ghybe.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Gasthuiskapel
Gasthuisstraat 1a
8970 Poperinge
Van 30 juni 2018 tot 16 september 2018 (
di van 13:00 tot 19:00 wo van 13:00 tot 19:00
do van 13:00 tot 19:00 vr van 13:00 tot 19:00
za van 13:00 tot 19:00
zo van 13:00 tot 19:00)
WO I-cel Stad Poperinge
gratis
057/34 66 76
www.poperinge14-18.be

Reacties

Reageer