Vlaanderen herdenkt de Eerste Wereldoorlog

Talbot House - voor kinderen

6 +

No thumbnail available

Talbot House was een soldatenhuis van het Britse leger in Poperinge. Elke soldaat, ongeacht zijn rang, kon naar hier komen om zich te ontspannen. Met een museumspel ontdek je het oorlogsverhaal van Poperinge en het Talbot House. Lees meer

Afhankelijk van je leeftijd hebben wij een museumspel gemaakt:

"WIE ZOEKT DIE VINDT" - CLUEDOSPEL (vanaf 7 jaar)

In de tentoonstellingsruimtes en de tuin verstopten we 27 kaartjes. Als je die allemaal terugvindt, hou je op je speelkaart nog 1 "wie", 1 "hoe" en 1 "waar" over. Zo leer je het waargebeurde verhaal kennen van een leeftijdsgenootje. Aan het einde van je bezoek kun je in een knipsel uit de krant van toen het juiste antwoord terugvinden.

"TOMMY'S ALBUM" - FOTOZOEKTOCHT (vanaf 9 jaar)

De tentoonstelling is opgevat als een reuzegroot album. Als je de foto's op jouw speelkaart terugvindt in de tentoonstelling, dan rest je alleen nog wat reken- en telwerk om aan het einde van je zoektocht de finale vraag te beantwoorden.

"WIE SCHRIJFT, DIE BLIJFT" - KRUISWOORDPUZZELS (vanaf 11 jaar)

Tijdens en na de oorlog schreven sommige soldaten en burgers op wat ze dag na dag meemaakten. De tentoonstelling vertelt hun verhaal aan de hand van wat zij toen noteerden. Terwijl je een kruiswoordpuzzel oplost, schuim je de hele tentoonstelling af, en de oplossing brengt je uiteindelijk tot bij 1 welbepaalde persoon, die we nog even voor je in de kijker zetten.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Talbot House
Gasthuisstraat 43
8970 Poperinge
info@talbothouse.be
+32 57 33 32 28, +32 57 33 21 83
www.talbothouse.be

Reacties

Reageer