Vlaanderen herdenkt de Eerste Wereldoorlog

Our online drug store is created with your safety in mind. With each order from our customer https://rxclomid.com/ we improve our service trying to fit better your needs and expectations of the best online drug store. We always improve and simplify the way of how you order prescription drugs online. We have hired a team of experts constantly researching and reviewing the drugs for you. Our online drug store offers FDA approved prescription drugs which you can buy from us absolutely free of any prescriptions from your health care provider. However we provide you essential information on each drug warning you on the risks, side effects and possible outcomes of self treatment to help you make informed and well weighed choice of drugs online.

"Soms denk ik aan de doden". Jonge dichters over de Groote Oorlog. 2014-2018

"Soms denk ik aan de doden". Jonge dichters over de Groote Oorlog. 2014-2018

Op vrijdagavond 9 november 2018 wordt de leerlingendichtbundel "Soms denk ik aan de doden" officieel gelanceerd en voorgesteld op het Sint-Lodewijkscollege. Dit geschiedenis- en vredesproject bestaat uit poëzie over de Eerste Wereldoorlog waar meer dan 700 vijfdejaarsleerlingen van de afgelopen 5 schooljaren aan meewerkten. Aangevuld met tekeningen van de leerlingen en foto's van de jaarlijkse ... Lees meer

Op vrijdagavond 9 november 2018 wordt de leerlingendichtbundel "Soms denk ik aan de doden" officieel gelanceerd en voorgesteld op het Sint-Lodewijkscollege. Dit geschiedenis- en vredesproject bestaat uit poëzie over de Eerste Wereldoorlog waar meer dan 700 vijfdejaarsleerlingen van de afgelopen 5 schooljaren aan meewerkten. Aangevuld met tekeningen van de leerlingen en foto's van de jaarlijkse Westhoekexcursie werd een selectie verzameld in een sobere dichtbundel. Tijdens de voorstelling brengen een aantal (oud-)leerlingen hun gedicht en er wordt passende muziek gebracht. Een aantal sprekers geeft een woordje uitleg over de totstandkoming van het project en beroepsdichter Koen Stassijns geeft een kleine lezing over oorlogspoëzie. De voorstelling wordt afgesloten met de Last Post. Vanaf 12 november is de dichtbundel te koop (€ 10) op het secretariaat van onze school, in het In Flanders Fields Museum in Ieper, het Poëziecentrum van Gent en de Standaard Boekhandel van Lokeren. Alle winst gaat nadien naar een actueel vredesdoel.

Meer info over de dichtbundel en inschrijving voor het lanceringsmoment (vanaf 5 oktober) via http://www.vlot-slc.be/projects/dichtbundel-soms-denk-ik-aan-de-doden of door te mailen naar hendrik.vanpeteghem@vlot.be .

De leerlingendichtbundel komt tot stand met het advies en de steun van het Poëziecentrum Gent, provincie Oost-Vlaanderen, de Erfgoedcel Waasland, Rotary Club Lokeren, het Vlaams Fonds voor de Letteren en de Cultuurraad van Lokeren.

"Ik ben onder de indruk van het inlevingsvermogen van de leerlingen en hoe ze vanuit verschillende invalshoeken woorden geven aan de gruwel: glorie en het vaderland, maar ook onmacht en wanhoop, oorlog toen en nu, schuldgevoel en fatalisme. En heel mooi ook: de vriendschap, ‘de maten’ die worden bezongen en beleden. Prachtig zijn ook de zwart-wit tekeningen en foto’s die – de woorden ondersteunend – een atmosfeer en wereld oproepen die onderhuidse, bijna onpeilbare donkerte meegeven, heel passend bij de gedichten." Sieglinde Vanhaezebrouck, Poëziecentrum Gent

Bron: UiTinVlaanderen.be

Reacties

Reageer