Vlaanderen herdenkt de Eerste Wereldoorlog

Passie van Ieper

Passie van Ieper

Kruisweg van lijden & hoop - Menselijke WO I-verhalen in 14 staties - Tijdens de Eerste Wereldoorlog gingen burgers en militairen door de hel van de Ypres Salient. Vandaag leven hun verhalen verder, niet alleen in brieven en dagboeken, maar evenzeer in de mondelinge overlevering van de families die naar Ieper terugkeerden. Hun vertellingen verdienen het om voortverteld te worden.   De 14 ... Lees meer

Kruisweg van lijden & hoop -
Menselijke WO I-verhalen in 14 staties -

Tijdens de Eerste Wereldoorlog gingen burgers en militairen door de hel van de Ypres Salient. Vandaag leven hun verhalen verder, niet alleen in brieven en dagboeken, maar evenzeer in de mondelinge overlevering van de families die naar Ieper terugkeerden. Hun vertellingen verdienen het om voortverteld te worden.  

De 14 staties van de Kruisweg vormen het religieuze en cultuur-historische sjabloon voor evenveel ‘Ieperse’ verhalen uit de Eerste Wereldoorlog. Van veroordeling tot troost. Tegelijk schrijnend en weerbaar.

Samen met de gedichten van Herman Vanderplaetse en de abstraherende Kruisweg van de Liefde van Bernard Sercu vormen ze de ‘Passie van Ieper’. Zo verlenen ze de Ieperse Sint-Jacobskerk de universele dimensie van ‘Vredeskerk’.

Deze tentoonstelling is ieder weekend te bezichtigen van 14 u. tot 18 u. in de Sint-Jacobskerk. Tijdens de week kan dit ook bezocht worden op afspraak via vredeskerk@kerkinieper.be - Deze tentoonstelling loopt tot 30 juni 2017

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Sint-Jacobskerk
Guido Gezelleplein 1
8900 Ieper
Van 11 maart 2017 tot 30 juni 2017 (za van 14:00 tot 18:00, zo van 14:00 tot 18:00)
Sint-Jacobs Vredeskerk
gratis

Reacties

Reageer