Vlaanderen herdenkt de Eerste Wereldoorlog

Our online drug store is created with your safety in mind. With each order from our customer rxclomid.com we improve our service trying to fit better your needs and expectations of the best online drug store. We always improve and simplify the way of how you order prescription drugs online. We have hired a team of experts constantly researching and reviewing the drugs for you. Our online drug store offers FDA approved prescription drugs which you can buy from us absolutely free of any prescriptions from your health care provider. However we provide you essential information on each drug warning you on the risks, side effects and possible outcomes of self treatment to help you make informed and well weighed choice of drugs online.

Lezingenreeks oktober - Van Sarajevo tot Srebrenica door Raymond Detrez

Lezingenreeks oktober - Van Sarajevo tot Srebrenica door Raymond Detrez

Van Sarajevo tot Srebrenica door Raymond Detrez, hoogleraar emeritus Oost-Europese geschiedenis In de lezing wordt stilgestaan bij de oorzaken en gevolgen van de Eerste Wereldoorlog in de Balkan. In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen was de aanslag op de Oostenrijkse troonopvolger in Sarajevo niet de oorzaak van de oorlog. Veeleer zijn de Balkanlanden pas in 1915 in de oorlog ... Lees meer

Van Sarajevo tot Srebrenica door Raymond Detrez, hoogleraar emeritus Oost-Europese geschiedenis

In de lezing wordt stilgestaan bij de oorzaken en gevolgen van de Eerste Wereldoorlog in de Balkan. In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen was de aanslag op de Oostenrijkse troonopvolger in Sarajevo niet de oorzaak van de oorlog. Veeleer zijn de Balkanlanden pas in 1915 in de oorlog meegesleept met de belofte van territoriale aanwinsten. Eén van de meest opzienbarende resultaten van de oorlog was het ontstaan van Joegoslavië. De staat waarvan vele Slaven op de westelijke Balkan meer dan een eeuw lang hadden gedroomd, werd echter al gauw geplaagd door ‘communautaire spanningen’, die tijdens de Tweede Wereldoorlog ontaardden in een ware burgeroorlog. De federale oplossing die het communistische Joegoslavië bood, bevatte een aantal fatale ‘constructiefouten’. Die hebben uiteindelijk geleid tot de bloedige desintegratie van het land, waarvan de genocide in Srebrenica één van de luguberste episodes is.

Raymond Detrez publiceerde vooral over de geschiedenis van de Balkan in de 18de-20ste eeuw.

Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht via www.oostende.be/cultuur of 059/25.88.20

Bron: UiTinVlaanderen.be

Bibliotheek Oostende
Wellingtonstraat 17
8400 Oostende
donderdag 19 oktober 2017 van 19:30 tot 21:30
Dienst Cultuur Oostende
gratis
cultuur@oostende.be

Reacties

Reageer