Vlaanderen herdenkt de Eerste Wereldoorlog

Our online drug store is created with your safety in mind. With each order from our customer https://rxclomid.com/ we improve our service trying to fit better your needs and expectations of the best online drug store. We always improve and simplify the way of how you order prescription drugs online. We have hired a team of experts constantly researching and reviewing the drugs for you. Our online drug store offers FDA approved prescription drugs which you can buy from us absolutely free of any prescriptions from your health care provider. However we provide you essential information on each drug warning you on the risks, side effects and possible outcomes of self treatment to help you make informed and well weighed choice of drugs online.

Joseph Van Passen: een Kontichs soldaat in de Grote Oorlog

Joseph Van Passen: een Kontichs soldaat in de Grote Oorlog

De naam Van Passen is in Kontich niet onbekend. Robert Van Passen, de vroegere voorzitter van de Koninklijke Kring voor Heemkunde, zal zeker een belletje doen rinkelen omwille van de vele artikels, de geschiedenis van Kontich en Waarloos en andere werken. Minder bekend is echter Joseph Van Passen, de vader van Robert. Nochtans een rasechte Kontichnaar. Op 21-jarige leeftijd wordt Joseph als ... Lees meer

De naam Van Passen is in Kontich niet onbekend. Robert Van Passen, de vroegere voorzitter van de Koninklijke Kring voor Heemkunde, zal zeker een belletje doen rinkelen omwille van de vele artikels, de geschiedenis van Kontich en Waarloos en andere werken. Minder bekend is echter Joseph Van Passen, de vader van Robert. Nochtans een rasechte Kontichnaar. Op 21-jarige leeftijd wordt Joseph als soldaat de Eerste Wereldoorlog ingesleurd. Het is een langgerekte vlucht naar het IJzerfront en de overgave, inclusief de krijgsgevangenschap in Duitsland. Joseph Van Passen was een rasverteller en leidt ons moeiteloos aan de hand van het terugtrekkende Belgische leger naar het front in West-Vlaanderen.
Frank Hellemans en Paul Catteeuw brengen u het verhaal van een jonge soldaat uit Kontich (Sint-Jansplein) die plots met de waanzin van de Grote Oorlog wordt geconfronteerd. Niet de grote geschiedenis, maar de gewone Vlaming staat hier centraal.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Cultuurpunt Altena, kapel
Antwerpsesteenweg 79
2550 Kontich
vrijdag 9 maart 2018 van 20:00 tot 22:00
Erfgoedraad Kontich
€ 5.0
uitwinkel@kontich.be
03 450 78 31

Reacties

Reageer