Vlaanderen herdenkt de Eerste Wereldoorlog

Our online drug store is created with your safety in mind. With each order from our customer canadianrxmeds.com we improve our service trying to fit better your needs and expectations of the best online drug store. We always improve and simplify the way of how you order prescription drugs online. We have hired a team of experts constantly researching and reviewing the drugs for you. Our online drug store offers FDA approved prescription drugs which you can buy from us absolutely free of any prescriptions from your health care provider. However we provide you essential information on each drug warning you on the risks, side effects and possible outcomes of self treatment to help you make informed and well weighed choice of drugs online.

Gent, bezette stad (verlengd wegens succes tot 17 oktober)

Gent, bezette stad (verlengd wegens succes tot 17 oktober)

•Fototentoonstelling in de STAMvoortuin Gent lag tijdens de Eerste Wereldoorlog ver van het front, maar dat betekent niet dat het conflict aan de stad voorbijging, integendeel. Op 12 oktober 1914 arriveerden de Duitse troepen in de stad, het begin van een meer dan vier jaar durende bezetting. Gent viel onder militair bestuur, waardoor de levensomstandigheden er bijzonder hard waren en er ... Lees meer

•Fototentoonstelling in de STAMvoortuin

Gent lag tijdens de Eerste Wereldoorlog ver van het front, maar dat betekent niet dat het conflict aan de stad voorbijging, integendeel. Op 12 oktober 1914 arriveerden de Duitse troepen in de stad, het begin van een meer dan vier jaar durende bezetting. Gent viel onder militair bestuur, waardoor de levensomstandigheden er bijzonder hard waren en er nauwelijks contact was met de rest van het land. De Gentenaren leden onder massale werkloosheid en een steeds nijpender voedselschaarste. Het dagelijks leven werd gedomineerd door voortdurende opeisingen, controles en een strenge censuur. De trieste hoogtepunten waren de deportatie van 12.000 arbeiders en de executie van 52 burgers.

Deze zomer vertelt het STAM dit verhaal met een fototentoonstelling buiten in zijn voortuinen. Foto’s, tijdens de oorlog gemaakt door de bezetter en behorende tot de collectie van het KIK (Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium), worden geconfronteerd met tekst- en beeldmateriaal van het Gentse Stadsarchief. Daaruit blijkt dat de foto’s soms meer vertellen dan we op het eerste zicht denken, maar evengoed een vertekend beeld kunnen geven van de dagelijkse realiteit.
De Duitse Negatieven (KIK) en het Kriegsalbum (Stadsarchief Gent) zijn digitaal te doorbladeren in de STAMinkomhal tijdens de openingsuren van het STAM.

Bron: UiTinVlaanderen.be

STAM Stadsmuseum Gent
Godshuizenlaan 2
9000 Gent
Van 30 juni 2017 tot 17 oktober 2017 (
ma van 9:00 tot 17:00
di van 9:00 tot 17:00
do van 9:00 tot 17:00 vr van 9:00 tot 17:00
za van 10:00 tot 18:00
zo van 10:00 tot 18:00)
STAM Stadsmuseum Gent
stamgent.be/nl_be/evenementen/gent-be...

Reacties

Reageer