Vlaanderen herdenkt de Eerste Wereldoorlog

Our online drug store is created with your safety in mind. With each order from our customer https://rxclomid.com/ we improve our service trying to fit better your needs and expectations of the best online drug store. We always improve and simplify the way of how you order prescription drugs online. We have hired a team of experts constantly researching and reviewing the drugs for you. Our online drug store offers FDA approved prescription drugs which you can buy from us absolutely free of any prescriptions from your health care provider. However we provide you essential information on each drug warning you on the risks, side effects and possible outcomes of self treatment to help you make informed and well weighed choice of drugs online.

Fietstocht: ComingWorldRememberMe

Fietstocht: ComingWorldRememberMe

In 2014 startte de provincie West-Vlaanderen in het kader van de WOI-herdenking een participatief artistiek project op: ComingWorldRememberMe. Het doel was om voor elk oorlogsslachtoffer op Belgische bodem één beeldje te laten maken of 600.000 in totaal. Mensen uit binnen- en buitenland namen deel aan de vele workshops her en der in het land en gingen met klei aan de slag. 4 jaar later kregen ... Lees meer

In 2014 startte de provincie West-Vlaanderen in het kader van de WOI-herdenking een participatief artistiek project op: ComingWorldRememberMe. Het doel was om voor elk oorlogsslachtoffer op Belgische bodem één beeldje te laten maken of 600.000 in totaal. Mensen uit binnen- en buitenland namen deel aan de vele workshops her en der in het land en gingen met klei aan de slag. 4 jaar later kregen alle beeldjes een plaats binnen een indrukwekkende landart installatie in provinciedomein De Palingbeek (Zillebeke). Ze staan opgesteld rond twee grote kunstwerken van Koen Vanmechelen, artistiek medetrekker van het project. De gids fietst met je doorheen het oorlogslandschap, stopt even bij Hill 60 en de Caterpillar. Daarna vertelt hij je meer over het bijzondere artistieke project CWRM en de toch wel symbolische plek waar het opgetrokken werd, nl. een stukje Niemandsland tussen de Britse en Duitse linies van de Groote Oorlog. In de omgeving zijn dan ook tal van overblijfselen uit die periode zichtbaar in het landschap. Een blijvende herinnering aan één van de duisterste periodes uit de geschiedenis van de Westhoek.

Begeleiding door gids Hans Vandenbroucke.

Vertrek om 13.30 uur aan de kerk van Kruiseke (Kruisekestraat 463).

Praktisch:
- 25 km
- Deelname bedraagt € 4,00 p.p. (incl. drankje tijdens stop onderweg + verzekering bij Sport.Vlaanderen).
- We verzamelen een kwartiertje vóór vertrek.
- Terugkomst is tussen 17 en 18 uur voorzien.
- Om praktische redenen graag vooraf inschrijven via www.wervik.be/webshop of aan de balie van de toeristische dienst (Koestraat 63).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Kerk Kruiseke
Kruisekestraat 463
8940 Wervik
donderdag 16 augustus 2018 van 13:30 tot 17:30
Dienst Toerisme Wervik
€ 4.0
toerisme@wervik.be
056 95 24 25

Reacties

Reageer