Vlaanderen herdenkt de Eerste Wereldoorlog

Our online drug store is created with your safety in mind. With each order from our customer https://rxclomid.com/ we improve our service trying to fit better your needs and expectations of the best online drug store. We always improve and simplify the way of how you order prescription drugs online. We have hired a team of experts constantly researching and reviewing the drugs for you. Our online drug store offers FDA approved prescription drugs which you can buy from us absolutely free of any prescriptions from your health care provider. However we provide you essential information on each drug warning you on the risks, side effects and possible outcomes of self treatment to help you make informed and well weighed choice of drugs online.

Dagen Zonder Data + nagesprek met minister Steven Vandeput en padre Eric Pétré

Dagen Zonder Data + nagesprek met minister Steven Vandeput en padre Eric Pétré

Dagen zonder data is een creatie van Jessa Wildemeersch in samenwerking met Het nieuwstedelijk en filmmaakster Julie De Clercq. De voorstelling gaat over de impact van oorlogstrauma’s op individu en maatschappij en het daaropvolgende herstel- en reïntegratieproces. De belevenissen van verpleegsters en soldaten uit WOI staan naast de ervaringen van veteranen uit Vietnam, Irak, België, ... Lees meer

Dagen zonder data is een creatie van Jessa Wildemeersch in samenwerking met Het nieuwstedelijk en filmmaakster Julie De Clercq. De voorstelling gaat over de impact van oorlogstrauma’s op individu en maatschappij en het daaropvolgende herstel- en reïntegratieproces. De belevenissen van verpleegsters en soldaten uit WOI staan naast de ervaringen van veteranen uit Vietnam, Irak, België, Afghanistan of Rwanda. De psychologische wonden waarmee ‘onze jongens’ nu naar huis komen, verschillen namelijk niet zoveel van die uit de Groote Oorlog. Om het met de woorden van een veteraan te zeggen: ‘Coming home was, in a way, harder than the war, ‘cause I didn’t fit in anymore.

Na de voorstelling gaan we in de reeks De Stand Der Dingen in gesprek met minister van Defensie Steven Vandeput en padre Eric Petré die sinds 1998 als almoezenier werkt bij het leger. Een gesprek over hoe we omgaan met onze militairen. Zowel vanuit het leger als vanuit de maatschappij. We kennen allemaal de veteranen uit de Verenigde Staten. Maar we vergeten dat ‘onze jongens’ ook voortdurend op missies gaan.Hoe worden zij opgevangen als ze terugkeren uit oorlogsgebied. Hoe wordt er omgegaan met trauma’s en hoe slagen wij erin om hen op een goede manier terug te laten reïntegreren.

Toen Jessa Wildemeersch in 2001 aan de Actors Studio in New York studeerde, werd enkele honderden meters verderop het World Trade Center getroffen door twee vliegtuigen. Kort daarna werd Afghanistan gebombardeerd en begon de invasie in Irak. Het maakte een blijvende indruk en beïnvloedde haar sterk als actrice en theatermaakster.

In 2005 ontmoet ze Brian Delate, een theatermaker en Vietnam-veteraan. Die ontmoeting vormde de kiem voor een voorstelling over de nazorg van oorlog. Over de impact van oorlog op een individu en zijn omgeving. Van 1914 tot nu.

Bron: UiTinVlaanderen.be

DE NIEUWE ZAAL
Maastrichterstraat 96
3500 Hasselt
dinsdag 16 januari 2018 van 20:15 tot 22:00
Het nieuwstedelijk
€ 15.0
www.denieuwezaal.be

Reacties

Reageer